maryam pans
architect / 06 24802884
   ruimtelijke binnenhuisarchitectuur (10K)
ruimtelijke binnenhuisarchitectuur
workshop particulieren pijl links (1K)    pijl rechts (1K)
Ruimte is overal: ontdek je eigen ruimte!
vrijdag 1 t/m zondag 3 april 2016 te Domburg

Deze workshop is onderdeel van de combinatie workshop 'Je lijf, je ruimte en heerlijk genieten!'
Het vindt plaats tijdens een lang weekend op locatie Yogabee te Domburg waarin 2 verschillende workshops: Yoga en Ruimte gegeven worden inclusief overnachtingen en maaltijden.

Je lijf, je ruimte en heerlijk genieten!

Yogabee ligt in Domburg op loopafstand van zee en is voorzien van alle luxe: een riante woonkamer, mooie slaapkamers met heerlijke bedden, een ruime yogastudio met prachtig uitzicht over de weilanden, een binnenzwembad met sauna en een tennisbaan. Wij bieden een vol gevarieerd programma dat geheel naar eigen voorkeur al dan niet gevolgd kan worden. Je kan er ook even lekker tussenuit, bijvoorbeeld voor een strandwandeling, een bezoekje aan het gezellige dorpje of om te ontspannen bij het zwembad of in de sauna. Dit weekend, vol rust en inspiratie, wordt verzorgd door Suzan, Maryam en MariŽlle.

Maryam leert en inspireert je om anders te kijken naar de ruimte in je eigen huis of werkplek. Je ruimte (her)ontdekken ondanks alle eisen, wensen en 'vanzelfsprekendheden'. Waar zit de ruimtelijke kwaliteit en hoe kun je dit met een passende inrichting zoveel mogelijk benutten, voelen en beleven? Red je ruimte; maak hem eigen, vanuit jezelf ťn vanuit de ruimte. Heb je een bepaalde ruimte in je huis of op je werk waar je concreet mee aan de slag wilt? Naast de gezamenlijke sessies bestaat de mogelijkheid om zonder extra kosten Maryam persoonlijk te 'consulteren'.

Er worden 4 yogalessen gegeven door Suzan. Krachtige, dynamische sessies in de ochtend en rustige meer meditatieve yogaseries gecombineerd met een beetje power (yin-yang), aan het einde van de middag. Juist deze ontspanning zorgt ervoor dat er ruimte in je hoofd ontstaat voor nieuwe ideeŽn. Je krijgt altijd de ruimte om op je eigen niveau de yogasessie te beoefenen. Indien nodig geeft Suzan alternatieven aan bij houdingen. Daardoor zijn de yogalessen geschikt voor zowel de meer ervaren yogi's als voor mensen die nog (vrijwel) geen yoga ervaring hebben.

Door de dagen heen verwent MariŽlle ons met heerlijke gerechtjes, waarin groenten, fruit en kruiden de hoofdrol spelen. Je krijgt de recepten van de gerechten mee. Ze kan je ook veel vertellen over koken en inspiratie geven voor het koken thuis. Je hoeft zelf niet te koken tijdens dit weekend maar helpen mag altijd. Eet je vegetarisch of heb je andere dieetwensen? We houden er graag rekening mee.

programma

vrijdag 1 april
15.00-16.00ontvangst en kennismaking met thee en iets lekkers
16.30-17.45ontspannen yogales Yin Yang. Heerlijk soepel in je lijf na die (lange) autorit
18.30-20.00 aan tafel / diner
vrije tijd / mogelijkheid tot persoonlijk ruimte advies

zaterdag 2 april
08.30-09.00 gezond, licht ontbijt
09.30-11.00 actieve yoga
12.00-13.00 aan tafel / lunch
14.00-17.00 ruimte is overal; ontdek je eigen ruimte!
17.30-18.30 rustige yogales (yin) met een beetje power (yang)
mogelijkheid tot persoonlijk ruimte advies
19.00-20.30 aan tafel / diner
vrije tijd / mogelijkheid tot persoonlijk ruimte advies

zondag 3 april
08.30-09.00gezond, licht ontbijt
09.30-11.00 actieve yoga / mogelijkheid tot persoonlijk ruimte advies
12.00-13.00 aan tafel / lunch
13.30-16.00 ruimte is overal: ontdek je eigen ruimte!
16.00 afsluiting en uitchecken

kosten
2 persoonskamer met gedeelde badkamerÄ375,- pp
2 persoonskamer met eigen badkamer Ä400,- pp
2 persoonskamer met eigen bad Ä425,- pp


aanmelden bij of
Voor meer informatie over locatie zie www.yogabee.nl


achtergrondinformatie

Maryam (zie ook hoofdmenu) is architect en heeft zich snel na haar studie toegelegd op binnenhuisarchitectuur. Haar drive is om de kwaliteit van de ruimte boven water te halen
en zo goed mogelijk te combineren met het gebruik van de ruimte. Een passende ruimte is meer dan functionaliteit en esthetiek; het is een ruimte met kwaliteit, gevoel, eigenheid en is altijd uniek.
Ruimte en mensen zijn overal ťn kostbaar! Soms lijkt de ruimte (en de mens) ondergesneeuwd door de ontstane situatie: de kunst is om de ruimte 'door de bomen heen' te ontdekken, te gebruiken en te beleven. Veel mensen hebben moeite met het groter kijken, afstand nemen en ruimtelijk benaderen van hun eigen ruimten. Ze blijven steken in ingesleten patronen en gebruik, ook al is de situatie veranderd. Daarnaast beginnen ze vaak met het verzamelen van inrichtingselementen die ze mooi vinden maar is het vinden van een samenhang en eigenheid soms moeilijker. Hierdoor kunnen kansen soms blijven liggen of worden ruimtelijke missers gemaakt.
Kijk samen met een frisse, onbevangen en ruimtelijke blik, los van conventies en ingesleten gewoonten naar de ruimte, het gebruik, jezelf als 'gebruiker' en je waarden.
Haar achtergrond maakt dat ze de inrichting architecturaal benadert en laat je graag de grote ruimtelijke lijn en mogelijkheden zien om je mee te nemen in het denken,
voelen en beslissen over de juiste vormgeving en indeling.

Suzan heeft na haar studie economie aan de universiteit van Maastricht en Hull (GB) 18 jaar in uiteenlopende managementfuncties gewerkt.
In 2009 heeft zij het over een hele andere boeg gegooid en heeft zij zich naast haar gezin, helemaal op yoga gestort. Aanvankelijk beoefende zij ashtangayoga.
Na een ashtangayoga-opleiding en diverse workshops is zij in 2010 ook les gaan geven. Na diverse aanvullende yoga opleidingen en workshops heeft zij inmiddels een eigen studio en geeft zij naast ashtangayoga ook yin yoga en combinatielessen. Kijk voor meer informatie verder op de site www.sportieveyoga.nl

MariŽlle heeft altijd getwijfeld of ze kok wilde worden en heeft na haar studie bedrijfseconomie in Maastricht haar kans gepakt toen haar man uitgezonden werd naar San Francisco. Daar heeft zij aan de California Culinary Academy een koksopleiding gevolgd. Terug in Nederland heeft zij voor een cateringbedrijf leiding gegeven aan de afdeling productontwikkeling. Daarna heeft zij als analist voor een softwarebedrijf naar de optimalisatie van het keukenproces gekeken. Nu is ze net als zelfstandig ondernemer begonnen.
Naast het werk besteedt ze veel tijd en aandacht aan koken en lekker eten want dat blijft haar passie. Mensen verwennen met lekker eten, daar wordt ze gelukkig van. Dat doet ze alleen en regelmatig ook met anderen die haar interesse delen. En als ze klaar is met koken, verslindt ze graag kookboeken en tijdschriften en blogs.
Ze organiseert kookworkshops op verzoek.

aanmelden bij of
Voor meer informatie over locatie zie www.yogabee.nl
je bent hier:   home  >  ruimten particulier  >  workshop